Програмата на DIEMA SPORT 3 ще обогати спортното съдържание в премиум пакета DIEMA XTRA

На 1 юли стартира нов спортен канал в пакета DIEMA XTRA – DIEMA SPORT 3. Той ще предложи на зрителите в България премиум спортно съдържание в HD качество 24/7. В DIEMA SPORT 3 ще бъдат програмирани едни от най-оспорваните и зрелищни футболни първенства от Топ 5 на Европа – Първа и Втора Бундеслига (Fußball-Bundesliga) и Френската лига 1 (Première division), както и състезания от Формула 1.

„Придобиването на правата за мачовете от най-високото стъпало в германския клубен футбол и най-висшата дивизия във френския футбол постави необходимостта да създадем още един спортен канал. Щастливи сме да обявим, че от това лято DIEMA XTRA се разраства с четвърти HD канал. Нашата амбиция е да продължим да обогатяваме съдържанието в програмата на DIEMA XTRA, така че да предложим на зрителите най-атрактивните спортни събития в света“ - заяви Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия излъчват съвместно откриването на UEFA EURO 2020™

DIEMA XTRA включва ексклузивни спортни събития като българското футболно първенство, мачовете за Купата на България, Английската Висша лига, Купата на Лигата на Англия, Формула 1, баскетболните срещи от НБА, испанската баскетболна лига, континенталната хокейна лига, зрелищни бокс турнири и още много интригуващи първенства, обзорни и магазинни спортни предавания, токшоута и коментарни студиа.

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. NOVA е новатор в програмирането и пионер в налагането на много международни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се превърна в запазена марка на компанията, а авторските уеб продукции и видео проекти допълват богатото портфолио на групата. Зад посланието “Довери се на опита” стоят утвърдени журналисти с мисията да информират обективно. Спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства. Първият премиум платен спортен пакет на пазара DIEMA XTRA осигурява богато спортно съдържание в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.