DIEMA SPORT 2 и БНТ 1 ще излъчват епизодите от предаването „Пътят към UEFA EURO 2020™”

Всички мачове от Европейското първенство по футбол, 27 от които на живо, ще бъдат на разположение на зрителите на Нова Броудкастинг Груп това лято. Спортните фенове ще могат да гледат вълнуващите двубои на живо в ефира на NOVA и DIEMA, както и в каналите на DIEMA XTRA в HD качество. Срещите от UEFA EURO 2020™ ще бъдат излъчени съвместно с Българската национална телевизия, в телевизионните канали БНТ 1 и БНТ 3. След като бе отложено с 12 месеца, заради световната пандемия, UEFA EURO 2020™ ще стартира на 11 юни от 22:00 ч. с мача на откриването между Турция и Италия, който ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. Двете медии ще излъчат заедно още двубоя от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни от 16:00 ч. и финала на първенството на 11 юли от 22:00 ч.

С богата програма, представяне на финалистите, интересни рубрики и актуални интервюта, от 25 март в ефира на DIEMA SPORT 2 стартира магазинното предаване, посветено на първенството - “Пътят към UEFA EURO 2020™“, което ще се излъчва всеки четвъртък вечерта. В първия от 12-те епизода зрителите ще могат да се запознаят с белгийския национален отбор и с тима на Северна Македония. Футболните фенове ще се върнат назад във времето със специален репортаж за UEFA EURO 1960. Предаването ще предостави и любопитни интервюта с футболиста на Португалия Едер и с германския нападател Тимо Вернер.

Поредицата „Пътят към UEFA EURO 2020™“ ще бъде излъчена и по Българската национална телевизия в уикендите, предшестващи шампионата. 12-те епизода влизат в програмата на БНТ 1 в събота и неделя от 17:30 ч. Първото предаване ще бъде излъчено на 24 април.

Своят дебют в домакинството на Европейското първенство по футбол се очаква да направят 8 града и 7 държави. Футболните двубои ще се проведат в Лондон, Мюнхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Глазгоу и Копенхаген. За първи път мачове от финалния турнир ще има на територията на Азербайджан, Русия, Румъния, Република Ирландия, Унгария, Шотландия и Дания.

Проследете най-интересното от UEFA EURO 2020™ в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.