Опитите на Нинова за формиране на широка лява коалиция удариха на камък

Политически интриги на прага на предсрочните избори. Опитите на Корнелия Нинова за формиране на широка лява коалиция удариха на камък. Татяна Дончева отказа коалиране с левицата. Избра да остане в коалицията  „Изправи се! Мутри вън!”. Оттам обявиха, че отиват на изборите с амбиция за по-добър резултат.

„Изправи се! Мутри вън!” с непроменен формат на изборите

БСП и „Движение 21” не намериха пресечни точки за съвместно явяване на изборите. Татяна Дончева отправи критики за формулировката „широка лява коалиция”, а от БСП отказаха коментар по темата. Така Дончева остава в коалиция с Мая Манолова и „Отровното трио”. А целта пред „Изправи се! Мутри вън!” е постигане на по-добър резултат на тези избори и по-голяма парламентарна група в 46-то народно събрание.

Преди два дни лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви висока степен на готовност за широка лява коалиция.

Нинова: Голямата коалиция вляво вече е факт

“Голяма лява коалиция е има. Остават още едни разговори с "Д21" за уточняване на детайли и подробности”, заяви тя. А детайлът – Татяна Дончева, не се съгласи с предложеното от Нинова. Избра да остане в „Изправи се! Мутри вън!” и атакува левицата.

„Няма широка лява коалиция. Има тясна коалиция, точно във вида, в който беше и на предишните избори. Всички споразумения, които допълнително се подписват, те не правят никого коалиционен партньор, нито участник  на изборите”, заяви тя.

Според Мая Манолова опитът да бъде разбита коалицията им идва на фона на растящо доверие към „Изправи се! Мутри вън!”. Дончева пък призна, че от самото начало е имала проблемни отношения с Николай Хаджигенов, но това не било препятствие пред набелязаните цели.