То е за осуетяване на наказателно преследване

Прокуратурата повдигна четвърто обвинение на бившия началник на Трето районно управление на МВР в Пловдив. То е за осуетяване на наказателно преследване. Спомогнал е на шофьора Иво Даскалов, известен с прякора Лудият, който навръх Великден причини тежката катастрофа на Околовръстното шосе в Пловдив, при която загинаха трима души. Полицейският началник е иззел записите от охранителните и видокамерите в района и ги е скрил, за да не бъдат прикрепени към делото. Въпреки, че адвокатът на Хаджиев заяви, че той е с тежка бъбречна криза, все пак мъжът беше докаран в съда.

„Попитайте прокуратурата каква е логиката на новото обвинение. Г-н Хаджиев въобще не е нарушавал служебните си задължения. Там се твърди за прикриване на някакви доказателства, което е поредната щуротия”, заяви Димитър Марковски, адвокат на арестувания.

Оставиха за постоянно в ареста шефа на Трето РПУ в Пловдив

Адвокатите на задържания ще поискат изменение на мярката - например домашен арест, парична гаранция или пускане под подписка. Тъй като адвокатите поискаха да се запознаят с новите доказателства по делото, процесът ще започне с два часа закъснение.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Говорят жертвите на полицейски произвол в Пловдив (ЧАСТ I)

ТЪМНАТА СТРАНА НА ПАГОНА: Знаковите арести на полицаи през годините