Днес спецакция се проведе в Асеновград

Акция срещу купения вот се проведе днес в Асеновград. Традиционно в ромската махала се търгува с между 30 и 50 лв. за глас. Материалите вече са в прокуратута. По-любопитен е обаче сигнал за представителите на легендарния мото клуб „Хелс Ейнджълс” в града, които са били разпитвани за покупко-продажба на вот.

„Да, към днешна дата, има сигнал, че 3 лица от мотоклуб, намиращ се в града, ще участват в покупко-продажба на вота”, обясни Петър Бабугеров, началник на РПУ-Асеновград.

Продължават претърсванията и арестите срещу търговията с вот (ОБЗОР)

Мотоклубът е клон на легендарните американци от „Хелс Анджъйлс”. За да си техен член, минава поне година проучване и има 4 нива на израстване. Имат строга йерархия и мрежа по целия свят.

„Хелс Анджъйлс”са в България от 2014 година. Екипът ни не успя да открие заподозрените на адресите им. Роднините им отрекоха мъжете да се занимават с купуване на гласове.

По света името на „Хелс Анджъйлс”e свързано и с престъпен бизнес - като трафик на дрога и оръжия. В редиците им има всякакви хора от продавачи в магазин до политици. Въпросът доколко лидерите могат да бъдат активирани по поръчка или с цел при такава огромна членска маса остава отворен.  

Арестуваха кмета на поморийско село (ВИДЕО+СНИМКИ)