В небезизвестното село Буковлък денят започна без проблеми

Плевенското село Буковлък неведнъж се е прочувало заради проблеми с вота и купуването на гласове. В неделната сутрин обаче в селото е повече от спокойно. И в трите секции в селото се гласува с машини.

От засиления интерес към вота на 4 април в плевенското село Буковлък днес няма и следа. В една от секциите, близо 4 часа след началото на изборния ден, бяха минали около 60 души.

За 57-годишната Дечка от Буковлък обаче машината не се оказала проблем. А за купен вот в плевенското село отрича да е чувала – както Дечка, така и други жители на Буковлък. 

От всички 395 секции в Плевенско, само в 51 се гласува на хартия. В цялата област има около 235 000 души, които могат да упражнят правото си на вот.

В областта има три машини, които са дали дефект – в СУ „Пейо Яворов“ – Плевен, в Пордим и в Горни Дъбник. Във всички тях вече е преминато на гласуване с хартиени бюлетини.

В две от секциите в Червен бряг имаше разлика в часа на машините. Заради това изборният ден там започна с час по-късно. Очаква се решение на ЦИК дали краят му да бъде в 20 или в 21 часа.

А един от членовете на СИК в Плевен беше набеден от гласуваща затова, че е подменил вота й, опитвайки се да й помогне да гласува с машина.

В цялата плевенска област няма сигнали за сериозни нарушения нито в деня на размисъл, нито в изборния ден.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК