Младата музикална звезда Дара Екимова упражни правото си на глас за първи път

Младата музикална звезда Дара Екимова упражни правото си на глас за първи път. Тя е само на 18, но е твърдо убедена, че бъдещето на страната й зависи и от нейния глас.

„Всичко в живота на един човек се променя, когато той придобива право на глас. Променя се нагласата му към политическата и обществената ситуация в държавата. За да направи своя информиран избор, той трябва да се запознае с политическата платформа и принципите на представителя, за когото иска да гласува”, сподели певицата в ефира на „Събуди се”.

Посланието на най-силния глас на планетата - Смиляна Захариева

По думите й отговорността на младите хора за случващото се у нас е огромно. „Основно цари една политическа апатия. А ние държим бъдещето си в нашите ръце и е изключително важно да излезем и да направим своя избор”.

ГОВОРЯТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Как да убедиш хората да гласуват за теб?

Правото и отговорността да гласуваме, коментира студиото на „Събуди се” и писателят Здравка Евтимова. „Спомням си, когато моите деца гласуваха за пръв път. Синовете ми бяха много горди и казаха, че включвайки се в процеса на даване ан своя вот – всъщност се стремят да се включат в израстването на България. Дъщеря ми също беше изключително радостна”, заяви тя.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК