Броени дни остават до старта на пленилият сърцата на зрителите, драматичен сериал по NOVA

Драматичният сериал се завръща тази есен по NOVA със звезден каст от световна класа, непредсказуеми сюжети, истински екшън и нови герои, с различни предизвикателства пред тях.

Актрисата Доротея Толева, която се превъплъщава в ролята на Вихра, открехва завесата за новите герои и сюжетни линии във втория сезон на сериала „Пътят на честта“.

„Лятото ми премина предимно в работа. Стартирахме снимките на сериала на 17 май и имахме три плътни месеца работа до 17 август, след което имах друг ангажимент в Лондон. Смешна история, но към днешна дата. Заминах по работа, за да завърша един проект, който бях започнала в началото на годината, но след втория ден, отивайки до локацията в Бирмингам, се оказа, че ме карантинираха, заради болен пътник в самолета. Вместо да поработя, стоях 10 дни в карантина. Абсурд! Не свърших работа, но продължаваме напред. COVID пандемията имаше отражение и при мен както при всички други, и миналата година ми беше трудно като актьор. Имах много малко проекти. В такива моменти, в който артистът не практикува професията си и не играе, започва да си задава въпроси от екзистенциален характер: „Аз още ли съм актьор, като никъде нищо не снимам?“ Затова се ангажирах с всички останали неща около мен и се опитах да уплътня времето си“, споделя за това, как е прекарала лятото актрисата.

Силвия Петкова: Вторият сезон на „Пътят на честта“ ще бъде напълно различен

„Пътят до сцената бе дълъг за мен. Тринадесет години съм се занимавала с баскетбол и спортът възпита в мен постоянство. Била съм и модел, и покрай ангажиментите ми, попадах в различни продукции. Мечтата ми е да се занимавам с актьорство. Още в началото явно режисьорите видяха някакъв потенциал в мен, тъй като ми даваха кратки реплики и считам, че постоянството води до успех рано или късно. Но не беше успех на всяка цена. Бях приела, че може и да не се случи нищо хубаво с моето желание. Просто така се наредиха картите в живота ми и почнах да снимам. Освен талант, който неоспоримо трябва да имаме, всичко е до късмет. Късмет е, че получих главна роля във филм на Валери Милев. Но трябва постоянство и да даваш максимума от себе си всеки ден. Аз съм артистична натура и щях да реализирам по някакъв начин това, което е в мен. Почнах да полагам усилия в тази насока. Учила съм в Лос Анджелис и Лондон „Кино и телевизия“ и колкото повече научавах, толкова повече исках да се занимавам с това. Моделството не беше моята професия. Беше преход, който в трудни години ми даваше възможност за допълнително финансиране, но не беше основното, с което исках да се занимавах. Актьорството за мен е голямата ми любов“, признава Доротея.

Койна Русева и Деян Донков преобръщат събитията в „Пътят на честта“

„Знам, че колкото по-големи са мечтите ти, толкова по-големи са успехите ти. Но има и доза реализъм в мен, който ме дърпа назад понякога. Често не смея да си пожелавам много, тъй като знам, че повечето пъти не зависи от мен. Както и тази продукция, която заминах да снимам. Беше чист късмет да я започна, но и лош, защото не успях да я завърша. Бих искала да се развивам и да живея в България и ако мога да снимам нещо за кратък период от време в чужбина.“

„Късметът е отворена величина и „Пътят на честта“ е този късмет, който ми се усмихна. Безспорно ще има много изненади за зрителите. Героинята ми Вихра е далеч от мен като емоционалност, като натюрел и характер. Малката тайна, която разкривам за зрителите е, че тя е бодигард на Жаки, но е по-сдържана, обрана, затворена. Не трябва да я съдим още в началото, защото всеки човек си има история. На финала за всички ще стане ясно какво представлява Вихра. Този сезон криминалната линия е по-застъпена в сериала. За мен Вихра е един добър човек, който е наранен. Аз оправдавам някои от действията й, с миналото й“, разкрива повече за персонажа си в „Пътят на честта“ младата актриса.

„Винаги съм си мечтала за драматични роли, тъй като не ми ги дават, но винаги съм искала да играя момиче на Джеймс Бонд“, разкрива съкровената си мечта Доротея.

Снимки: Красена Ангелова / NOVA

Гледайте втори сезон на "Пътят на честта" от 14 септември в 20.00 ч. по NOVA.

Последвайте "Пътят на честта" във Facebook и Instagram