Има твърдения, че имотът, в който живее управителят му, е придобит чрез измама

Вълна от сигнали за насилие и случаи на хора, починали при неясни обстоятелства в Дома на ужасите в „Драгалевци”. Албена Ковачева - жената, която ни подаде сигнала, дори е открила, че на записите от охранителните камери, липсват секунди, в които не е ясно какво точно се случва.

Майката на Вяра Жолева е настанена в Дома в „Драгалевци” в началото на годината. Умира през април. Малко преди да почине, на едното й око се появява огромна синина. „За мен това беше удар, който е директно в окото, защото то цялото беше с кръвонасядане, имаше и синина. По устата й имаше следи от кръв”, каза Жолева.

„Баба ми каза, че въросната Тинче бута възрастните хора и лично нея я е бутнала два пъти, от четвърто-пето стъпало. При падането, тя е успявала да се задържи на стената, така че няма счупване или по-силен удар. Аз допускам, че нещото, заради което ги бута, е по-бързо да слизат, защото те са бавноподвижни”, коментира Даниела Васева, внучка на жена, живяла в Дома.

„В самия момент, в който той пада по стълбите, в записа се губят три секунди. Не става ясно какво се случва през този период от време. Видях, каква е позицията на тялото му преди падането и по какъв начин прелита вече след като е в движение и пада надолу”, каза Албена Ковачева.

„На дъщеря ми е споделяла, че там ги бият и че почти всеки ден има по някой починал”, коментира Йорданка Маринова, дъщеря на жена живяла в Дома.

„Как няма да гладува, след като не може да се нахрани сама, а в леглото не й дават? Дъщеря ми каза, че последно не е могла да я познае заради това, колко е била слаба, изтощена”, допълва тя.

Даниела Русева твърди, че майката й също е починала, защото била оставена без грижа и лекарства в дома.

Анжела Димитрова продължава да не отговаря на обажданията на NOVA. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.