Според Красимир Дачев много бизнеси ще фалират

Най-големият завод за целулоза у нас времено спря дейността си заради липса на дървесина. Бизнесменът и собственик на предприятието Красимир Дачев заяви в ефира на "Твоят ден", че случилото се е било очаквано, защото "първо гърмят онези сектори, които не са реформирани и не са балансирани държавнически".

Дачев разясни, че и при дървесината, и при тока собствеността е основно на държавата и тя моделира поведението на пазара. Според него има звена между дървесината и преработващите предприятия, които "генерират корупция". Бизнесменът изрази недоумение защо даден собственик на продукт и преработвателят не се срещат без посредници.

Най-големият завод за целулоза у нас спира работа

Дачев каза още, че разходите за ток на предприятието са се повишили три пъти. "Напълно сме солидарни с исканията на нашите колеги от бизнеса и подкрепяме протеста, който предстои", каза още Дачев.

Според него основният проблем е, че България няма дългосрочна стратегия за енергетиката си, нито политическа воля да защитим пред Брюксел необходимостта от нова енергийна мощност за сметка на въглищните централи.

Вижте повече по темата във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.