"Това е начинът, за да работим”, категоричен е председателят на Асоциацията на заведенията

„Очакваме до края на седмицата бързите тестове за COVID-19 за влизане в заведенията да станат безплатни. Очаква се изпълнение на поръчка от държавата”. Това заяви в предаването „На фокус с Лора Крумова” председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Заведения в София създадоха пунктове за бързи тестове за COVID-19

„До тестването на клиенти с бързи тестове за COVID-19  се стигна, след като подобна стъпка беше въведена в останалата част на Европа. Там, до достигане на 80 процента на ваксинирани – тези тестове бяха безплатни. От миналата седмица тестовете са платени. Беше изградена стройна система, която искаме да приложим и у нас”, подчерта Алибегов. 

Опашки за бързи тестове пред заведения в София (ВИДЕО)

По думите му пунктовете, които бяха създадени преди няколко дни пред заведенията у нас, работят доста бързо и без проблеми. „В тях има две медицински лица, които вземат проба. Тестват се и клиенти, и персонал. В момента един тест струва 10 лева. Разликата в цената му се плаща от заведенията и от Асоциацията. Това е начинът, за да работим”, посочи той.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.