Актьорът уби оператор и рани режисьор по време на снимки

Американският актьор Алек Болдуин простреля смъртоносно кинематографист и рани режисьора на снимачна площадка на нов уестърн след стрелба с дефектно оръжие. Трагичната новината шокира света, както и гилдията, която реагира в социалните мрежи.

Алек Болдуин уби оператор и рани режисьор по време на снимки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Актьорът Илайджа Ууд, познат с ролята си на Фродо във „Властелинът на пръстените”, написа в Twitter, че смъртта на Халуна Хътчинс е "ужасяваща и опустошителна". А режисьорът Джеймс Гън призна, че „най-големият му страх е, че някой ще бъде фатално ранен на някоя от неговите снимачни площадки“.

Звездата от „Лигата” Пол Шеър също изрази огромната си тъга и заяви, че "инцидентът е трагедия“. „Дори не мога да разбера как е възможно това. Толкова много хора са проявили небрежност. Това е престъпление. Халина беше страхотен талант. Боли ме”, пише още той.

Бившата екранна партньорка на Болдуин - Дебра Месинг, защити звездата, след като в социалните медии заваляха обвинения срещу него: „Алек НЕ е виновен. Предаден му е реквизитен пистолет. Той го е използвал в сцената. Тогава се случва това катастрофално събитие, при което Халуна Хътчинс загуби живота си, а Джоел Соуза беше ранен. Моля се за семействата им“, написа Месинг.

Полицията в Санта Фе потвърди, че актьорът е държал оръжието, произвело фаталните изстрели. Снимките са спрени, започнало е разследване на случилото се, но към момента не е повдигнато обвинение срещу никого. Говорител на продукцията съобщи, че „целият екип е съкрушен от трагедията и изпращат най-дълбоките си съболезнования на семейството и близките на Хътчинс”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.