Разследването на смъртта на операторката Халина Хътчинс продължава

Реквизиторът и помощник-режисьор, който подал на Алек Болдуин пистолет, зареден с бойни патрони, е бил уволнен от друга продукция заради небрежност при работата с оръжия. При снимките на филм през 2019-та година отново е имало инцидент с ранени хора, а същият реквизитор е подал пистолета на актьор тогава.

Алек Болдуин уби оператор и рани режисьор по време на снимки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разследването на трагедията с убитата по време на снимки операторка Халина Хътчинс продължава, като все още няма повдигнати обвинения. Инцидентът, при който актьорът и продуцент Алек Болдуин стреля с истински муниции породи призиви да се забрани използването на огнестрелни оръжия при заснемането на филмови продукции.

Звезди за инцидента с Алек Болдуин: Най-големият кошмар на актьора

"Изглежда, че не са били спазени никакви протоколи за безопасност… Асистент режисьор никога не трябва да докосва оръжие. Той може да поиска проверка на безопасността, може да задава въпроси, но никога не трябва, нито той, нито друг член на екипа, освен оръжейника, да докосва оръжие", категоричен е оръжейникът Скот Коша. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.