Компанията съобщи, че е разработила ефективен медикамент

Израел обмисля дали да закупи ново лекарство против коронавирус от американската фармацевтична компания Pfizer, предаде ДПА. Премиерът Нафтали Бенет обяви новината на седмичното правителствено заседание в Ерусалим днес. Той каза, че е наредил на отговорните лица старателно да разгледат ситуацията и „да проучат възможността за заявка за израелската държава”.

Във Великобритания започват изпитвания на лекарство за COVID

Компанията съобщи в петък, че е разработила ефективно лекарство в борбата срещу пандемията от коронавируса, което по думите ѝ предотвратява тежко прекарване на болестта при високорисковите пациенти. Въпреки това лекарството все още не е получило одобрение. Pfizer произвежда и една от най-важните ваксини, заедно с германската компания BioNTech.

Засега Израел се справя с четвъртата вълна на коронавируса без нов локдаун. Страната силно разчита на инжектиране с подсилващи дози ваксина. Почти 43% от 9,4-милионното население е било инжектирано с три дози и 62% са били инжектирани с поне две дози.

Две лекарства срещу COVID-19 вече са на финалната права за употреба (ВИДЕО)

Три месеца след началото на кампанията за инжектиране с подсилващи дози броят на новозаразените спадна драстично. Днес Министерството на здравеопазването съобщи за 556 нови случая. Броят на дневните случаи превиши 11 000 няколко пъти от края на август. Сега броят на тежко болните е 178. В началото на годината той беше 1 200.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.