Повечето са за реимунизация или бустерна доза

Опашка от желаещи да се ваксинират и днес се извива пред "Пирогов". Още с отварянето на центъра хората започнаха да се редят. Повечето са за реимунизация или бустерна доза и споделиха, че са решили да използват почивния ден, тъй като утре са на работа. Заради големия интерес за кратък период от време е имало недостиг на ваксини в центъра. По-късно от лечебното заведение обявиха, че ваксинационният процес протича нормално и спешно са доставени още количества от препаратите. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

За една година в България са поставени общо 3 658 694 дози ваксини. Гражданите със завършен ваксинационен цикъл са 1 899 249, а тези с трета доза – 253 545.

Акад. Петрунов: На здравната система няма да ѝ е лесно с Омикрон

В рамките на последното денонощие са поставени 3 334 дози препарати срещу COVID-19.

В „Пирогов” се поставят ваксини срещу коронавируса и на деца от 5 до 11 години, но това става при предварително записване на час заради рационалното разходване на флаконите на Pfizer. За ваксинацията на възрастни това условие не важи.

Имунизационният център на „Пирогов", както и педиатричният кабинет работят до 3 януари всеки ден от 9.00 до 16.00 часа, като почивен ден е единствено 1 януари.

 

 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.