Те поискаха по-добра защита на работното място

Учителите във Франция стачкуват днес. Те не одобряват политиката на правителството в условия на пандемия. Откакто децата се върнаха на училище преди 10 дни, властите промениха три пъти мерките в училищата. Шокиращо за всички, на фона на над 250 000 заразени на ден, правителството премахва редица ограничения. Учителите поискаха по-добра защита на работното място, защото броят на положителните проби в учебните заведения надминаха дори и средните стойности за страната.

Франция облекчава правилата за тестване в училищата

„Несигурността и недоверието идват най-вече от това, че никой не обяснява защо се прилага дадена стратегия. Както родителите, така и учителите са готови да прилагат мерките. Но ставащото сега е безсмислено. Защо се променя стратегията през три дни? Означава ли, че предишната е била грешна? Както и тази преди нея? Това е лоша преценка на правителството. Много е трудно да им се доверим така”, коментира секретарят на синдиката на учителите Елизабет Ален-Морено.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.