Дори и успешна мисията им ще е само репетиция за догодина, когато се надяват да превърнат този рекорд в официален

28 българи ще опитат да поставят неофициален световен рекорд за най-голяма група, изкачила Килимаджаро. Дори и успешна мисията им ще е само репетиция за догодина, когато се надяват да превърнат този рекорд в официален.

Пожар опустошава склоновете на Килиманджаро (СНИМКИ+ВИДЕО)

Организаторът Преслав Конов ще стъпи на върха за трети път. „Експедицията ще бъде като чисто време в планината 6 дни, като очакванията ни са на 21 януари около 6 часа сутринта да бъдем на връх Килиманджаро”, казва той.

„Това изкачване ще ни послужи като страхотна база, опит и подготовка за това, което сме замислили следващата година, а именно - целим се в 50 човека. 50 българи, които заедно да изкачим Килиманджаро и да поставим официален световен рекорд през 2023 г. за най-голяма група, изкачвала върха”, добавя Конов.

„Ничия земя“: Кили от Килиманджаро

Запътилите се към върха са хора, които нямат професионален опит. Те са с различни професии и на различна възраст. Това, което ги свързва, е общата мечта.

„За мен Килиманджаро е мечта от 6 години и наистина благодаря на Преслав, че ще я сбъдне. Ако човек наистина иска да го направи, не му трябват кои знае какви усилия като подготовка”, коментира Весела Механджийска.

Цялата експедиция на групата може да проследите ТУК

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.