За лечението ще са необходими 51 500 долара

Тя се казва Вили и е едва на 4 години. За този период е минала през две тежки операции и химиотерапия. Страда от агресивен мозъчен тумор. Единствените, дали надежда за оздравяване, са доктори в истанбулска болница.

Днес Вили е там, заедно със своята майка. В студиото на "Социална мрежа" е Михаела Недева – жена, която разбира за съдбата на семейството от социалните мрежи и решава да помогне с всичко, на което е способна. Вили й заприличва на дъщеря й, а двете деца са родени на една и съща дата. Тогава почувствала, че трябва да помогне. А утре и вдругиден за каузата ще се проведат два концерта в Пловдив - съответно в парк "Бунарджика" и парк "2019" от 17 ч.

По думите на майката на детето, то е на химиотерапия. "Това е много тежко за нея, отмаляла е и изтощена, получава инфекция на белите дробове, червата. Трябва да се направят 4 химиотерапии, след това ЯМР, чрез който ще решат колко още химиотерапии ще прави", обясни тя.

За лечението ще са необходими 51 500 долара. В тази сметка обаче не влизат страничните разходи - при нужда от други специалисти или интензивно лечение.

Дарителска сметка за желащите да помогнат:

BG37UNCR70001524706999

Титуляр: Виолета Светлинова Джамбазов

Повече по темата вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.