Измамниците са криминално проявени, а единият е осъждан

Полицията е разкрила извършители на телефонна измама на мъж от гр. Ракитово, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Оттам посочват, че случаят е от есента на 2021 година, когато непознати са обадили по мобилния телефон на 69-годишния мъж. Те предложили да му доставят дърва за огрев на изгодна цена. След известно време отново се обадили, като му казали, че няма да успеят да доставят дървата, но за да му върнат парите, е необходимо да им преведе още. Така за няколко месеца общата сумата, дадена от пенсионера, достигнала до близо 4000 лева. Близки на жертвата подали сигнал в полицейския участък.

Полицията предупреждава за нов вид телефонна измама

При проведеното разследване е установено, че измамниците са жители на велинградския квартал "Анезица", съответно на 44 и 41 години. И двамата са криминално проявени, като единият от тях е осъждан за измама, уточняват от пресцентъра.

Мъжете са задържани в ареста, а работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на прокуратурата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА