Започва вътрешна проверка по случая

Сигнал за полицейско насилие в Банско. Мъж твърди, че е пребит от екип на Жандармерия в неделя през нощта, без да предизвика гнева на служителите на реда. Случаят се проверява от полицията. 

17-годишно момче: Шофьор на автобус в София ме удари с юмрук в лицето

Радослав Сарафов е известен ковач в Банско. В събота работата в ателието продължила до късно. След това той се почерпил с колегите си и си тръгнал. По пътя спрял, за да изчака останалите.

„Оставих колата си в цеха и тръгнах да се прибирам пеша. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: „Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се каза още: „Разкарай се, изчезвай веднага!”. Казах им: „Добре, чакам колегите, за да тръгна". Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „Как ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и те започнаха да ме ритат още”, разказа мъжът.

 

 

Боят спрял, когато колегите на Радослав стигнали до мястото и се намесили. „Какво ви е направил, баща на две деца, почти на 50 г., да се гаврите, да го тъпчете като говедо, дотам ли стигнахте? Големият бияч се беше скрил - стои на шофьорското място и си играе на телефона. Аз му казах да излезе и да се представи”, каза Георги Делиев.

„Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, добави Сарафов.

От полицията обясниха, че случаят ще се разследва от Отдел „Вътрешна сигурност”. Кои точно са служителите на Жандармерията засега не се съобщава. Но се знае, че те не са от Банско, били са командировани от Благоевград.

Сарафов уточнява, че не търси сензация или реванш, но ще отстоява правата си. „Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого, да си разнообразят вечерта”, допълни пострадалият.  

При първоначалния преглед тежки вътрешни наранявания по Радослав не са констатирани. Проблемите в коляното му обаче продължават и нов преглед днес ще трябва да покаже каква точно е травмата му. След това ще стане и ясно с лека или средна телесна повреда е пребитият мъж.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.