Групата на седемте държави с най-силна икономика в света готви нови санкции за Руската федерация

Групата на седемте държави с най-силна икономика в света обяви, че е готова да наложи нови санкции на Русия, освен вече обявените тази седмица, ако тя не сложи край на войната си срещу Украйна, предаде Франс прес.

Г-7 призовава Москва да сложи незабавно край на нападението си срещу Украйна, мирното население и гражданската инфраструктура на страната и и да изтегли без забавяне войските си.

"Организацията няма да признае никаква наложена със сила промяна в статута на Украйна или, иначе казано, анексиране на територии", се казва в изявлението, публикувано от германското председателство на Г-7 след среща на външните министри на седемте страни, проведена по видеоконферентна връзка.

Ден 4: Киев удържа на руската офанзива (ОБЗОР)

Страните от Г-7 са се договорили да продължат доставките на отбранителни оръжия за Украйна, се казва в изявление на британската външна министърка Лиз Тръс, цитирано от ТАСС.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА