От своя страна социалният психолог Росен Йорданов смята, че политическото лидерство липсва

"Ситуацията е много критична, хората слагат филтри пред себе си и избирателно виждат парчета от картината, които могат да понесат. Управлението дойде в много оптимистичен дневен ред, имаше добри перспективи. Изведнъж се появи каскада от кризи, а те не си признават безпомощността. Има много сериозни инвестиции в коалицията. Има голям шанс Стефан Янев да е следващият бърз спасител". Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в "Твоят ден".

По думите му новият "псевдоелит" е трябвало да "накаже" определени хора. "Успяхме да спрем държавата, изчегъртахме каквото можахме и се озовахме с разрушени институции", коментира той.

От своя страна социалният психолог Росен Йорданов смята, че политическото лидерство липсва, а политиците не са подготвени за тази ситуация. "Лидерството трябва да дава хоризонт, да сплотява и обединява, а не виждаме това. Напрежението в коалицията е много силно, мразят се и са несъвместими. Кризисната ситуация оголи това. Янев обслужи интересите на русофилите, не виждам неговото проНАТОвско мислене", посочи той.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.