Вижте какво казаха те пред Ивелина Кунчева

Тази нощ Академията за кинематографично изкуство и наука ще раздаде най-престижните награди в света на киното – „Оскар“. Сред номинираните в категорията за най-добър грим и прическа са Линда Доудс, която преобразява Джесика Чъстейн в образа на Тами Фей и Мерк Арсно, част от творческия екип на филма „Завръщане в Америка”. С тях ни среща Ивелина Кунчева.

Линда Доудс е личен гримьор на актрисата Джесика Чъстейн от 2011 година. Снимали са заедно 16 проекта, а за работата им по филма „Очите на Тами Фей“ и двете получават  номинации за „Оскар“ в категориите за най-добра актриса и най-добър грим.

„Изключително поласкана съм от тази чест. Работя от 1987 г. и никога не съм си представяла, че ще бъда сред номинираните. Много е вълнуващо! Работейки заедно с Джесика през всички тези години в  различни проекти, се убедих, че тя е страхотна актриса. Много от проектите й са фокусирани  върху образа на жената.  Харесва ми факта, че подкрепяме жените по всеки възможен начин и с всяко превъплъщение”, каза Линда Доудс.

В навечерието на „Оскар”-и 2022: Какви са очакванията към предстоящата церемония

Мерк Арсно от години се грижи за визията на Дуейн Джонсън Скалата и Дженифър Лав Хюит. В момента работи с Дженифър Лопез във филма „Майката“, с Брад Пит и Сандра Бълок в „Убийствен влак“ ,с Холи Бери в „Кораба майка“ и с Чарлийз Терон във втората част на екшъна „Старата гвардия“ Екипът й също е сред номинираните в категорията за най-добър грим и прическа за филма „Завръщане в Америка“ с участието на Арсенио Хол и Еди Мърфи.

„Винаги е вълнуващо когато филм, по който си работил е получил признание, а  в случая става дума за най-престижното отличие в света на киното. Нашата работа е  изключително важна във филмовия бранш.  Актьорите започват снимачния си ден с нас, ние сме първите, които виждат рано сутрин и е много важно да ги накараме да се чувстват комфортно.  Еди Мърфи е  много мил и любезен, истински професионалист и разбира се, страшно талантлив актьор.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не пропускайте и специалното студио на NOVA тази неделя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.