Страната е изразила пред посланика на ЕС в Москва протест

Русия обявява 18 служители на представителството на ЕС в Москва за персона нон грата. Това се посочва в изявление на руското външно министерство от петък, цитирано от ТАСС.

„В отговор на недружелюбните действия на Европейския съюз 18 членове на персонала на мисията на ЕС в Русия бяха обявени за персона нон грата и в близко бъдеще ще трябва да напуснат територията на Руската федерация. Нота в този смисъл беше предадена на ръководителя на мисията на ЕС в Москва”, съобщиха от дипломатическата служба.

Русия протестира пред посланика на ЕС в Москва Маркус Едерер във връзка с „неоправданото експулсиране” на 19 служители на руската постоянна мисия към Европейския съюз, съобщиха оттам.

Припомняме, че на 5 април Европейският съюз обяви руските дипломати за персона нон грата за „участие в дейности, противоречащи на дипломатическия им статут”, и им нареди да напуснат приемащата страна Белгия, пише Ройтерс. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.