Според него тази омраза, това разделение в народа ни е ужасно

"Целта е да се приближим към Бога. Да обичаме другите. Тази омраза, това разделение в народа ни е ужасно. Не знам как хората искат да празнуват Великден като се мразят един друг". Това каза Епископ Тихон в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му е си даваме сметка какво е смирението. То е много лесно - сутрин да си казваме да не се приемаме толкова насериозно. Да осъзнаваме, че не сме най-красивите, най-умните на света. Не е важно твоето присъствие в света, а доколко може да приемаш в себе си света. Да си духовно богат значи да си щедър, да раздаваш обич и доброта. 

Свикнали сме като дойде празник, да се пита какво се прави и каква е традицията. Трябва винаги в Страстната седмица да се обърнем към себе си и да премислим много от нещата. Не само да раздуваме празника с посещение в църквата. Да осъзнаем, че Разпети Петък е ден на саможертвата и да се попитаме, ако искаме да сме негови последователи дали сме готови и ние на саможертва за ближните, природата и идните поколения", обясни духновникът. 

Според него в разговорите всеки търси да потвърди собствената си правота, а не да се обменят мисли. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.