Гледайте епичния разказ по библейски сюжет този Велики понеделник от 21.00 ч. по NOVA

Тази понеделник вечер зрителите на NOVA ще проследят перипетиите на един обикновен човек, който е призван да постави ново начало в историята на човечеството. В едноименния премиерен за ефира филм, Ной (Ръсел Кроу) е мъж, избран от Бог за велико дело, преди всемирен потоп да сложи край на всичко живо. Човешкото варварство и войни опустошават земята. Ной е миролюбив човек, който иска да живее праведен и спокоен живот със семейството си. Всяка нощ той има видения за смърт и заличаване от вода, последвано от възраждащ се живот на Земята.
Ной разчита в това знак от Създателя, че идва голям потоп, който ще унищожи света и целия живот. Когато започва да строи огромен ковчег, с който да спаси от предстоящия потоп себе си, своите близки и по една двойка от всеки животински вид, към него се приближава армия от мъже, които искат да превземат кораба му в опит да се спасят. Изправяйки се едновременно срещу реален враг и непозната заплаха, Ной е призван да постави ново начало в историята на човечеството.

Носителят на „Оскар“ Ръсел Кроул е звездата в епичния екшън „Ной“, мъж избран от Бог за велико дело, преди апокалиптичен потоп да разруши света. В звездния състав на „Ной“ до Кроу застават носителката на „Оскар“ Дженифър Конъли („Красив ум“), Рей Уинстън („Снежанка и ловецът“), Ема Уотсън (поредицата „Хари Потър“), Антъни Хопкинс („Тор: Светът на мрака“), Логън Лерман („Тримата мускетари“) и др. Режисьор на развлекателния епичен разказ по библейски сюжет е Дарън Аронофски (създател на шедьоври като „Изворът на живота“ и „Черен лебед“). Неговата интерпретация на историята за „ноевия ковчег“ е смел микс на религия и мит, екшън и драма, с невероятна визия и въображение, които провокират размисли за човешкия морал и влиянието върху околната среда. За музикалната атмосфера предизвикваща палитра от емоции се грижи ветерана Клинт Мансел („Реквием за една мечта“). Ще успее ли дуото Конъли и Кроу да ни разтърси емоционално и да ни срещне с любовта, лудостта и вярата на един човек, както го направиха в „Красив ум“ през 2003 г.?

Не пропускайте развръзката на епичния екшън филм този Велики понеделник от 21.00 ч. по NOVA