Той засне видеообръщение за лайфстайл предаване, като част от кампанията за популяризиране на страната ни

Футболната легенда Христо Стоичков е един от новите посланици на туристическа дестинация България. Легендата от САЩ’ 94 засне видеообръщение за румънско лайфстайл предаване в една от големите телевизии, като част от кампанията за популяризиране на страната ни. Това съобщиха от Министерството на туризма.

Рожденикът Христо Стоичков за ваксините, политиката и любовта към спорта (ВИДЕО)

Във видеото Стоичков се обръща с покана към румънските туристи за посещение на страната през предстоящия летен сезон. „Знаете колко сме гостоприемни, винаги сте добре дошли в България. Бил съм много пъти в Румъния и знам как ме посрещате, затова тази година ви очакваме на нашето Черноморие“, казва той.

Освен на летните курорти Стоичков акцентира на разнообразните туристически продукти, от които може да се възползват българските и чужди гости – СПА и балнео процедури, гурме и винен туризъм. Легендата обръща внимание и на зимните възможности за почивка в курортите ни. „България е предпочитана дестинация както от мен, така и от милиони туристи от цял свят. Очакваме ви“, казва още Христо Стоичков.

Целта на кампанията е да засили и поддържа видимостта и присъствието на България на най-важните целеви пазари, генериращи туристи. Личността на Стоичков е от световна величина и носи така търсената добавена стойност към провежданите от Министерство на туризма рекламни активности, отбелязват от ведомството. Видеото е заснето безвъзмездно.

Христо Стоичков ще рекламира България пред света

От Министерството на туризма посочват още, че ще продължат да си сътрудничат с изявени и доказани българи, които прославят страната ни по света във всички сфери на обществения живот – наука, култура, изкуство, спорт, иновации, за да допринесат за положителния имидж на България като сигурна и богата на изживявания дестинация.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.