Междувременно разгърнатите части ще преустановят полетите при първа възможност

Военноморските сили на САЩ решиха да преустановят полетите на своите самолети утре, за да оценят ситуацията във връзка със скорошните зачестили катастрофи. Това се посочва в съобщение за пресата, публикувано от пресслужбата на Командването на военновъздушните сили на ВМС.

"С оглед на неотдавнашните катастрофи, засегнали авиацията на Военноморските сили и Морската пехота, командването на ВВС нареди да се преустановят полетите на всички неразположени авиационни единици на 13 юни, за да се оцени управлението на риска и да се проведат тренировки, предотвратяващи заплахи и грешки", се казва в текста.

ВМС показа как се освобождава похитен кораб

Междувременно разгърнатите части ще преустановят полетите при първа възможност, съобщиха от командването.

В четвъртък говорител на Министерството на отбраната на САЩ съобщи за телевизия CBS, че четирима морски пехотинци са загинали при катастрофа на конвертоплан в щата Калифорния. Според него машината се е разбила в пустинна местност близо до град Гламис. По-рано беше съобщено, че конвертопланът MV-22B Osprey на 3-то въздушно крило на Корпуса на морската пехота също се е разбил.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС