Има сигнали за неизвършена дейност, съобщи Настимир Ананиев

По доклада на Междуведомствената комисия 21% от пътните фирми са спазили своето задание, а останалите  79% - не. Това каза в ефира на “Здравей, България” депутатът от ПП и  председател на Комисията по регионална политика в НС Настимир Ананиев преди началото на извънредния брифинг на МС за решения на АПИ.

“България, като държава, трябва да е коректна към бизнеса, но и бизнесът трябва да е коректен към държавата. Възложена е проверка на ДНСК да проверят всички проблемни проекти и да се види как да се подходи към тях.  Не можем да подписват празен чек и да раздаваме публичен ресурс, защото някой иска”, заяви Ананиев. Той каза, че според него има и политически натиск, с цел облага на някои партии при евентуални предсрочни парламентарни избори.  

“Ние се опитваме да оправим наследството на ГЕРБ. Пътните фирми си искат парите и е нормално бизнес да иска пари. Но аз мисля, че трябва да платим само на тези, които са изрядни”, категоричен бе Ананиев. Той обясни, че фирми, които по договор е трябвало да направят само ремонт и поддръжка, са извършвали и друга дейност. “Те са правили и основно строителство, правили са ремонт и реконструкция, където няма гаранции и има заобикаляне на ЗОП”, поясни депутатът.

Има и сигнали за случаи, където не е отчетена никаква дейност.  “Ние получихме сигнали, че там където е трябвало да се прави ремонт и строителство, то не се е случвало въобще. Тук е ролята на ДНСК”, каза Ананиев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.