От партията обявиха, че техен член е бил уволнен от транспортното министерство

На брифинг на БСП стана ясно, че от Министерството на транспорта е бил уволнен зам.-изпълнителният директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" - Гергана Алексова. Тя е член на столетницата и било почти сигурно, че няма правни основания за отстраняването й от длъжност, твърдят съпартийците ѝ Георги Свиленски и Борислав Гуцанов. 

Нинова: Служебното правителство ще бъде реваншистко към БСП

По думите на Свиленски „държавата не е в нестабилност, каквато се опитват да внушат от президентската институция”. „Тези хора започват с чистки и реваншизъм - показно, срещу членове на БСП”, каза още Свиленски.

„Считаме, че това е изключително лош сигнал, не е нормално такова нещо да се случва”, добави Борислав Гуцанов.

Георги Свиленски отрече да има напрежение между БСП и президента. "Просто не очаквахме най-големите удари да ги получим точно от държавния глава. Другото интересно е, че такива удари нямаше по кабинета на Борисов", допълни той и призова Румен Радев да не се "занимава с БСП в следващите два месеца".

Двамата коментираха и газовата криза, която Илияна Йотова открои като основен приоритет за служебния кабинет. „Нашата позиция – на БСП, е била винаги пределно ясна – да се водят разговори с всички възможни доставчици на газ, включително и с „Газпром”. 40 години ние взимаме газ от „Газпром” и не сме видели нищо лошо от тях. Този, който ни предложи газ на най-добра цена и с най-сигурни дългосрочни договори, той трябва да бъде доставчикът на страната ни”, категорично заяви Борислав Гуцанов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.