Коментар на пътния експерт Бойко Рановски

Ремонтни дейности, липса на пътни знаци и маркировка са установили от Агенция “Безопасност на движението по пътищата” в участъка на пътя Велико Търново - Русе, където в събота загинаха 4 души при катастрофа.

“На мястото на инцидента ние установихме, че има възложени ремонтни дейности, които от части са изпълнени,  подменена е асфалтовата настилка на пътя, непосредствено до мястото на инцидента има нова настилка, но липсва маркировка.  Липсва и сигнализацията с пътни знаци, която да сигнализира, че там има ремонтни дейности. Има множество дървета, които не са обезопасени”, обясни в ефира на “Събуди се” Бойко Рановски, експерт Агенция “Безопасност на движението по пътищата”. 

Тежка катастрофа между автобус и лека кола край Велико Търново, двамата шофьори са задържани (ВИДЕО+СНИМКИ)

Срокът за полагане на маркировката там е края на месец август, поясни той. 

“Причните може да са всякакви - разсейване или заспиване на водача”, предположи Рановски, но отказа да даде категоричен отговор какви могат да бъдат причните за тежкото произшествие. “Там има достатъчно разследващи полицаи”, каза той. 

По думите му това един от най-натоварените пътища в страната. “Основният трафик между Румъни и Турция е точно оттам”, каза Рановски. 

Той поясни, че в момента има 24 опасни участъци в страната, по тях имам уведомления от АПИ и има започнати действия по обезопасяването им.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.