Това потвърди Петър Витанов

„Искаме оставката на Корнелия Нинова, разбира се”. Така Петър Витанов от БСП коментира внесената подписка за свикване на Национален съвет, на който да бъде свикан Конгрес.

„Вчера вечерта след като видяхме, че сме постигнали поредно историческо дъно, че сме с едноцифрено число подкрепа и че сме пета политическа сила, решихме да инициираме подписка за свикване на вътрешнопартиен диалог. Но не от тези бутафорните, а да проведем разговор за бъдещето на БСП, за бъдещото ляво обединение и за това голяма част от членовете на Националния съвет са се подписали за свикване на Национален съвет, в който да бъде свикан Конгрес”, каза Витанов. Той допълни, че членовете, които още от 12 часа през нощта са започнали да се подписват, са над 70 души.

Нинова: Няма да подам оставка

По думите му очевидно има проблем с БСП и проблем с доверието. „Трябва да поставим въпроса с политиките, въпроса с организацията и най-вече въпроса с кадрите”, подчерта той и добави, че върховният орган на партията, който може да променя правилата и може да взима този тип решения, трябва да се събере и да го обсъди.

На пресконференция в понеделник Корнелия Нинова обяви, че Национален съвет на партията ще се проведе в събота, но оставки няма да подава никой в партията. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС