Паундът се стабилизира спрямо долара след значителния скок вчера

Стойността на американския долар спадна спрямо еврото и се повиши спрямо йената. Към 7,44 ч. българско време обменният курс евро-долар се повиши до 0,9832 долара спрямо предишното си ниво на затваряне от 0,9824 долара, предава БГНЕС.

Обменният курс на паунда към долара се понижи от 1,1322 долара на 1,1321 долара. А курсът на долара към йената се повиши от 144,53 йени на 144,79 йени.

Еврото с нов 20-годишен минимум​

Като доларовият индекс (валутен курс спрямо кошница от валути на шест търговски партньора на САЩ) се понижи с 0,12% до 111,62 пункта.

Инвеститорите не очакват днес важни макроикономически данни, а борсите в Китай и Хонконг са затворени заради празника, така че обемът на търговията е намален преди отварянето на търговските площадки в Европа и САЩ.

Паундът се стабилизира спрямо долара след значителния скок вчера. Британската валута поскъпна до 1,13 долара за паунд от 1,11 долара ден по-рано. Такава реакция последва новината, че британското правителство отказва да намали данъците за богатите заради недоволството на населението.

Тази седмица инвеститорите очакват и важни статистически данни за пазара на труда в САЩ, които ще бъдат публикувани в петък. Анализаторите прогнозират, че нивото на безработица в страната през септември ще остане на августовското ниво от 3,7%, а броят на незаетите в неселскостопанския сектор ще се увеличи с 250 хил.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.