Филмът и снимките могат да се видят в Двореца на Националната художествена галерия

Изложба представя коли от социалистическо време. Фотоизложбата и филмът „Колите, с които нахлухме в капитализма” разказват историите на хора, които притежават автомобили от времето на социализма.

„Това са колите, които са произвеждани по време на социалистическия строй, но всъщност това са колите, давали свобода на много хора, давали смисъл в живота им, в днешно време даващи идентичност на много хора”, разказа фотографът и оператор Георги Богданов.

„Из цяла Европа има хора, които си отглеждат коли от социализма като домашни любимци, дали ще са една или ще са сто”, коментира операторът и фотограф Борис Мисирков.

В изложбата са снимани много млади българи, собственици на соц автомобили. Мисирков разказва, че неговото семейство е чакало жигулата си цели седем години.

„Фотографиите са снимани по абсолютно кинаджийски начин, в един павилион, на огромна лед стена. Всъщност създадохме тези пространства, където те биха искали да отидат”, допълни той.

Изложбата може да се види в Националната галерия до 27 ноември.

Повече гледайте във видеото.

 Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.