Синът му отново става депутат с над 90% преференции

Как последният може да стане втори. Най-сериозното разместване на тези избори се случи с листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград. Там синът на кмета Апостол Апостолов - Стефан Апостолов от 22-ра позиция отиде на втора и отново стана депутат. Как се случи това разказва Евгений Генчев в “Срещу течението”.

„За пореден път синът ми влиза с най-много префернции в цяла България. Това означава, че хората го уважават. Успяхме да убедим хората, че най-правилно е да се глусава за местния човек, който винаги ти е под ръка. Те видяха в сина ми подходящо лице", заяви Апостол Апостолов.

Според Ива Маслянкова, която е била член на СИК в 12 избирателна секция в село Долно Осеново в изборния ден е имало хора, които са се опитали да нарушат правилата. 

„Най-силно впечатление ми направи човек, който дойде и подаде две лични карти. Едната беше негова, а другата не знам на кого беше. Той беше много изненадан, че не може да гласува и с двете карти. Явно това му е било позволявано преди. Не срещнах подкрепа от членовете на комисията, а даже напротив. Упрекнаха ме, че подавам много сигнали, включително за заплаха към мен от единия от придружигтелите на гласуващи хора", разказа жената. 

Според Апостолов това са пълни измислици.

Цялата история гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.