В такива връзки човек е по-склонен към уязвимост и споделяне

Да копнееш по звезди и идоли, да проектираш любовта си върху човек, с когото никога не си бил. В никой друг стил това не се случва толкова, колкото в Кей попа, който милиони фенове в интернет боготворят. 

Но за да идеализираш възлюбения си като перфектия партньор, не е нужно да е звезда. Например в онлайн срещите. Особено когато никога не се стига до срещи, а всичко си остава в дигиталния свят.

РАЗСЛЕДВАНЕ: COVID-19 промени и най-древната професия

15-годишната Люси обича едно момче онлайн. В WhatsApp те водят дигитална връзка от разстояние. Понеже е някак по-встрани от нещата, които се случват в истинския свят, си склонен към повече уязвимост и споделяне на загуба, тъга. Партньорът на Люси живее на стотици километри от нея, въпреки това тя изпитва силна свързаност чрез дигиталния обмен.

Според нея се споделят мечти, които иначе не изказва на глас. "Когато го изпратиш в WhatsApp, нямаш усещане, че си го казал на всички, а остава малка тайна. Така не се чувстваш задължен да го сбъднеш. Намираш се в дигитален балон с голяма привързаност. Той притежава черти, важни за мен, които винаги съм търсила. 

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.   

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.