Платената любов се премести онлайн

Коронавирусът промени целия свят. Включително и незаконния. Този, в който срещу пари, клиентът получава плът.

Свикнали сме да срещаме жените, които продават телата си, на пътя. Има ги и сега. Но са по-малко. А работата им, казват те, е съобразена с условията на  пандемия. Така вече имат в себе си маски и дезинфектанти.  

На практика COVID-19 успя да промени и най-древната професия.  Не само заради предпазните средства. А и защото само няколко дни след като в България беше въведено извънредно положение и се забраниха социалните контакти, в интернет заваляха обяви. Те се публикуват обикновено в сайтове за запознанства. 

„Знаем, че предлагането на сексуални услуги в България е незаконно, т.е това е престъпление. Ето защо никой няма да си позволи или малко биха били онези, които биха рискували да създадат сайт, в който официално да се предлагат сексуални услуги”, обясни Любомир Тулев,  експерт по киберсигурност.

Част от жените и мъжете, които имат обяви в такива сайтове твърдят, че парите си изкарват само онлайн. Защото е бързо, лесно и удобно. Всъщност до еротична виртуална среща, обикновено по Скайп, се стига за минути. Първо обаче, когато клиентът е нов, задължително се отделя време за презентация на услугата. А след това и за указания.

„Шоуто ми е 10 минути, 25 лева е. На описание пишеш „книга” или каквото искаш там, „комунални услуги”, „подарък”, „рози””, обяснява на клиента си жена, предлагаща еротични услуги.

„Основанието за превода може да е най-различен и е трудно доказуемо, но не могат да избягат от това, че са получили тези пари”, обяснява Тулев.

След като плащането за нечия  плът приключи, парите отиват по сметката на този, които е пуснал обявата, за секунди. И така се стига до същинската част.

А онлайн забавлението може да излезе доста солено. Въпреки първоначално обявената ниска цена. 

„Скъпи, всичко е допълнително. Виждаш ме само гола на камера, всичко друго се плаща”, обявява предлагащата сексуалните услуги.

При други – нищо не се заплаща допълнително. А между еротиката, споделят и проблемите си. Свързани с професията и пандемията. И казват, че въпреки че са се съобразили с правилата, при част от тях има спад в бизнеса.

Повече гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.