Причината - национална стачка на летища в Италия

Българи останаха блокирани в Рим в продължение на 3 дни. Причината - национална стачка на летища в Италия.

Около 70 наши сънародници не са успели да се приберат в петък. Оплакват се и от действията на авиокомпанията след възникналия проблем.

Габриел Драгиев е трябвало да се прибере от Рим още в петък. Три дни по-късно, той все още е в Италия. Причината - стачка на някои от летищата в страната.

„Около 70 човека бяхме и това само на летището. Предполагам, че още българи е имало за този полет, защото в този полет на идване бяхме над 100 човека. Има хора с деца, семейства, възрастни, пенсионери. И повечето са тръгнали с малко багаж”, обяснява Габриел Драгиев.

Авиокомпанията предоставя  на сънародниците ни 3 варианта. Да им върне парите за билет и да търсят сами как да се прибират. Или със средствата да си вземат билет от друга компания.

„Полетите бяха стигнали вече над 2000 лева за този ден”, обяснява Драгиев.

Заради това повечето се спират на третата възможност.  Да пътуват друг ден при първа възможност, а престоят им да се поеме от авиокомпанията. Настаняват ги в село на 100 км от Рим.

„По средата на нищото. На рецепцията ни взеха личните карти и документите, малко като заложници се чувстваме.Те ни казаха, че ще имаме подсигурена храна, после се оказа, че имаме само закуска и вечеря”, обясни Драгиев.

Успяват да се преборят и за обяд, разказва още той.

От авиокомпанията изпратиха писмен отговор до NOVA, в който заявяват, че осигурените опции за храна са изцяло спрямо разпоредбите. А пътниците, пожелали полет днес, ще излетят в 21.30 местно време.

„В 17:00 часа ще имаме трансфер към летището. Не знаем дали ще стигнем до летището изобщо, ние сме на 100 км от Рим”, притеснява се Драгиев.

Потърпевшите ще искат компенсации за причинените неудобства. Ще подадат сигнал и до Комисията за защита на потребителите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.