Втори ден продължава издирването на двамата мъже

Откриха лодката на изчезналите в бургаското езеро Мандра рибари, чието издирване продължава втори ден. Тя е намерена на километър от мястото, на което се предполага, че те са влезли в езерото. Плавателният съд е намерен заедно с греблата, без видими нарушения на повърхността.

Търсят изчезналите рибари в езерото Мандра с дронове и лодки

Преди това, в труднодостъпна местност в района на езерото, бяха открити дрехи и лични вещи, но съпругите на двамата рибари, които пристигнаха на мястото, казаха, че вещите не са на мъжете. 

По-рано кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че рибарите са влезли с безмоторна гумена лодка и мрежи.

Снимка: Булфото

От ранни зори край езерото Мандра са и семействата на двамата изчезнали рибари. По думите на Милена, която е съпруга на един от изчезналите – Ивелин, той е опитен рибар. Близките разказаха, че двамата мъже са влезли в езерото без мобилните си телефони и нямат връзка с тях.

Извършва се оглед на брега, но до момента следи не са открити. След 3 часа оглед на езерото, чиято площ е над 1300 хектара, водолазите излязоха без добра новина. „Трудно е. Горе-долу успяхме почти цялото езеро да обиколим, но нищо не успяхме да открием на този етап”, каза на излизане от водите Станимир Славов.

В издирвателните действия се включиха и водолази, както и доброволци с лодки. В акцията участват още екипи на полицията, пожарната, ИАРА и Община Бургас. В издирването се включи и дрон с термокамера. Проверяват се и гористите местности около езерото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.