Зеленски обяви, че ситуацията на фронта в Донецка област е "тежка и мъчителна"

Руският външен министър Сергей Лавров постави ултиматум на Украйна да изпълни предложенията на Москва, включително да предаде териториите, които Русия контролира.  В интервю за ТАСС Лавров подчертава, че в противен случай руската армия ще реши въпроса.

Само ден по-рано, Владимир Путин заяви, че е склонен на разговори, а  Киев настоява, че ще се бори, докато Русия се изтегли. 

Междувременно, украинският министър на енергетиката предупреди, че Русия може да използва ракети, включително крилати, за широкоМащабна атака в Новогодишната нощ.  В редовното си обръщение Володимир Зеленски каза, че ситуацията на фронта в Донецка област е "тежка и мъчителна".

"Бахмут, Кремина и други райони в Донбас изискват сега максимална сила и концентрация. Ситуацията там е тежка и мъчителна. Окупаторите използват всички налични ресурси - а това са значителни средства - за да постигнат поне някакъв напредък. Благодаря на всички наши момчета, които стоят на позициите си, стоят здраво и въпреки това намират възможности не само да не загубят нищо, но и да елиминират окупаторите", подчерта Зеленски. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.