Какво разказаха те за Краля на футбола

Български футболисти и журналисти отдадоха почит към легендата Пеле. За тях той ще остане неподражаем, сякаш не от този свят.

Отиде си футболната легенда Пеле

Румен Пайташев е единственият български журналист, интервюирал Краля на футбола. Според него „Пеле е уникат”. Спортният журналист и коментатор Борислав Борисов смята, че бразилският футболист е „човекът, който се доближава до божественото”.

Стоичков за Пеле: Винаги ще си вдъхновението на поколения! Благодаря, че ме прие за твой приятел

„Когато играеш срещу Пеле, спомените са незабравими. Един голям футболист с чудесна техника, с ентусиазъм, въобще - един от най-големите футболисти на света”, каза бившият футболист, играл срещу Пеле през 1966 г. – Добромир Жечев. Той е категоричен, че това било много трудно.

Вълна от скръб заля света след смъртта на Пеле (ВИДЕО)

Румен Пайташев си спомня, че шест години се е опитвал да направи интервю с Краля на футбола. „Той ми беше мечтата все пак - журналистическата мечта. Да мога да се срещна и да разговарям с човека, футболиста, който е номер едно за всички времена, безспорно, без никакви алтернативи. Той се държа много достъпно, много човешки, съвсем нормално. Абсолютно никаква звездомания, никаква грандоманщина от негова страна”, каза още журналистът. „Светът загуби своя символ, своя ореол, своята икона. Той е номер едно. Неговият пример, майсторство, което е оставил за футбола, ще остане завинаги”, смята Пайташев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.