Украйна удари техникум, превърнат в казарма

Стотици руски войници са били убити и ранени в ракетен удар край Донецк.

Украйна съобщи, че са ударили бивш техникум, превърнат в казарма. Според Киев броят само на убитите може да е над 400, с още много ранени. Русия потвърди, че е имало такова попадение. Военните казаха, че са загинали 63-ма, а броят на ранените е над 150. Ударът предизвика гневни коментари в руски сайтове и социалните мрежи. Призивите са да бъде наказан командира, разположил стотици военнослужещи на едно място, в обсега на украинската артилерия. Аматьорските кадри от мястото на взрива показват напълно разрушена сграда. Русия каза, че е била обстрелвана с ракети от американските системи "ХАЙМАРС".

Лагер на мобилизирани руснаци е поразен в новогодишната нощ

“Киевският режим, нанесе удар със шест реактивни снаряда от система за залпов огън ХАЙМАРС, по пункт за временно разполагане на руските въоръжени сили в населеното място Макеевка. Два от снарядите бяха неутрализирани. В резултат на попадението на останалите 4, загинаха 63-ма вуски военнослужещи. На близките и роднините им ще бъде оказана всяка необходима помощ и подкрепа”, каза говорителят на руското министерство - Игор Конашенков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.