Какви теми са обсъждали участниците

Български отбор стигна до финала на световното първенство по дебати. Отборът на Николай Ангелов и Румен Маринов завърши втори състезанието, на което участваха над 250 отбора от цял свят, но се класира като първи след общите кръгове.

„Има едни първоначални 9 кръга дебати, които са отворени за всички и по тях се определя вече класацията на всички места. И след това вече започват елиминационните кръгове, малко като световното по футбол - по подобен начин се прави разпределянето”, разказа Николай Ангелов, който печели 6-о място за най-добър говорител в индивидуалното класиране.

На финала на него и на съотборника му не им достигат няколко гласа от съдиите, за да спечелят състезанието.

„Всеки един кръг става все по-труден в зависимост как се представяш и деветият кръг е най-трудният. Задава се тема.Темите са всякакви- от изкуствен интелект до политика, философия, социални теми, различни политики. Идеята е да има обща култура.Темите и позицията се дават 15 минути преди въпросния дебат”, разказа още Николай Ангелов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.