На фокус са треньорът Димитър Желязков, Ивайло Панев и Емилио Ралев

Четирима мъже, кикбоксьори от Пловдивски боен клуб, бяха наградени от министъра на вътрешните работи  заради гражданския арест, който са успели да извършат. Момче от клуба на 15 години е нападнато на спирка и ограбено. Уплашен, се обажда на треньора си, който идва и заедно с още трима, успява да проследи нападателя, да го задържи без никой да пострада и да извика полиция. 

ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ: Как клиенти на хранителен магазин задържаха крадци

Желязков споделя, че всички са били на тренировка, включително ограбеното момче. "То ме помоли да си тръгне по-рано, за да отиде на училище. Много кротко, скромно и притеснително момче. Докато е бил на спирката, крадецът му е поискал пари за автобус. Момчето е извадило портфейла и тъй като другият е видял, че има повече пари, го е заплашил с нож, че ще го наръга, ако не му ги даде. Взел ги е и е избягал с тях с автобуса. Веднага отидохме и го успокоихме. На спирката е имало доста хора, но никой не е реагирал", разказа той.

Оставят му 20 лева и го изпращат вкъщи, а след това тръгват след нападателя. "Разпознахме го по татуировките по лицето. Половината му лице е с едни, другото с други. В момента, в който го разпознахме, се обадихме отново на Петър, за да се уверим, че не сме сбъркали. Оказа се, че е той. Тръгнахме срещу него, а той се беше наредил на закусвалня. Дръпнахме момичето зад него, за да го предпазим. Имаше много хора, не го заловихме там, а като пресече булеварда. Съборих го на земята, а момчетата му хванаха ръцете и краката, но не сме го били. Почнах да крещя, че е ограбил моето дете. Уча момчетата да са добри хора", обясни треньорът.

След като го хващат той признава, че парите са в него. Хвърля ги на земята и те ги прибират. "Звъннахме на полицията и дойдоха доста бързо. Нападателят е бил задържан 22 пъти от полицията за наркотици, грабежи, осъждан е. Получава присъда по процедура, която му е 14-та", споделя Желязков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook