59-годишен мъж почина след смъртоносен побой

Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Клаудио Славчев и Николай Господинов, задържани за нанесения побой, при който почина 59-годишният Борислав Борисов. Престъплението бе извършено в село Гъмзово на 1 януари.

Съдът не уважи жалбите на двете момчета, с които те искат да излязат от ареста. Обвиненията им са за тежко умишлено престъпление с обществена опасност, записаха магистратите в мотивите си.

Постоянен арест за трите деца, задържани за убийството във Видинско

Освен тях, беше задържано още едно момче - на 10 години, но то остава под полицейска закрила. Според прокуратурата починалият мъж е бил, ритан и удрян с юмруци, а деянието е умишлено. Младежите са известни на полицията с редица домови кражби, оповестиха власите във Видин. Побоят над мъжа стана след скандал за шише ракия. 

Побоят до смърт, за който са заподозрени деца, станал заради шише ракия

Непълнолетните са признали за побоя и разказаха пред разследващите, че конфликтът е възникнал, защото купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала. Решили да я върнат и да си вземат парите. Побоят е станал след употреба на голямо количество алкохол.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Димитър Абрашев, БТА