Тя почина през септември на 96-годишна възраст

Покойната британска кралица Елизабет II беше почетена от сина си крал Чарлз Трети на първия Ден на майката, честван във Великобритания след смъртта ѝ, предаде ДПА.

Хари и Меган са поканени на коронацията на крал Чарлз III

Прочувствено послание в чест на всички майки беше публикувано в интернет, заедно с ценни снимки, на които Чарлз като лъчезарно бебе стои в скута на кралицата. На друга възрастната Камила, кралица-консорт, се вижда усмихната, докато стои зад възрастната си майка.

Постът в Twitter е придружен от съобщението: „За всички майки навсякъде по света и за тези, които може би липсват на своите майки днес, ние мислим за вас и ви пожелаваме специален Ден на майката”.

Произвеждат хиляди паметни чаши по повод коронацията на Чарлз III (ВИДЕО)

Елизабет II почина през септември на 96-годишна възраст. Майката на Камила - Розалинд Шанд, почина през 1994 г. на 72-годишна възраст след дълга борба с остеопорозата.

Катрин, принцесата на Уелс, също сподели снимки на щастливи семейни спомени по случай деня. На първата тя е седнала на дърво с децата си - 9-годишния принц Джордж, 7-годишната принцеса Шарлот и 4-годишния принц Луи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.  

Източник: Пламен Йотински, БТА