Тя се прави по повод една година от началото на войната

„Украйна завинаги” е благотворителна изложба в помощ на украински деца. Тя може да бъде видяна в галерия  PORT-A на ул. „Триадица” 5  в София. Изложбата включва творби на Любен Зидаров, Ясен Гюзелев, Дидо Пешев, Христо Комарницки и други изявени български творци.

 „Главната причина да организираме  това събитие и физически е, за да можем да привлечем внимание към виртуалния проект. Това е проект, който досега не е бил осъществяван от нито една гледна точка. Това е безпрецедентна изложба, съчетаваща в себе си различни стилове и различни генерации български творци”, обясни Рубен Лазарев, организатор на изложбата.

Творбите ще останат в галерията от 16 до 19 март, а от 20 март до 30 април изложбата ще може да се разглежда онлайн.

„Идеята на изложбата е да покаже,че гилдията е на страната на доброто .Нашата задача е да кажем на хората, че те не са сами. И разбира се да съберем пари. Те ще бъдат предадени на Манол Пейков и фондацията „Ukraine Support and Renovation””, разказа още Рубен Лазарев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook