Вижте любопитна статистика за отбора и играчите

"Реал Мадрид" е клубът с най-много отличия, не само отборни, но и на отделни играчи, в историята на Шампионската лига. Тук ще ви разкажем малко повече за тях и представянето им в Шампионската лига. Ще видим и какви са шансовете те отново да вземат титлата през 2023 година.

"Реал Мадрид" и историята им в Шампионската лига

Испанският клуб има най-много титли в историята на Шампионската лига. Първата им титла беше по време на сезон 1955-1956, а последната по време на сезон 2021-2022. Те имат общо 14 титли от турнира и три пъти са завършвали на второ място. Миналата година след класирането им на Шампионската лига, "Реал Мадрид" завърши първи в Група Д, а за да вдигне титлата за 14-и път победиха ПСЖ, "Манчестър Сити", "Челси" и "Ливърпул". На финала играха срещу “мърсисайдците” и спечелиха с 1-0.

Играчът Франсиско Женто държи рекорд за най-много победи в Шампионската лига. Той е вдигал титлата цели шест пъти с "Реал Мадрид" от 1955 до 1960 и веднъж през 1966 година. След него пет пъти са вдигали титлата общо 14 футболисти, които са го правили само с "Реал Мадрид" и други четирима, които са побеждавали и с други отбори освен с кралския клуб. Измежду кандидатите, които могат да изместят Франсиско Женто от първото място и да вдигнат титлата за шести път с "Реал Мадрид", са Тони Кроос, Карим Бензема, Дани Карвахал, Начо и Лука Модрич.

Как се представят играчите на "Реал Мадрид" в Шампионската лига тази година?

След класирането им за Шампионската лига този сезон, "Реал Мадрид" завършиха на първо място в Група Ф с четири победи, едно равенство и една загуба и играха срещу "РБ Лайпциг", "Селтик" и "Шахтьор Донецк". На осминафиналите се изправиха срещу "Ливърпул", които имаха шанс да се реваншират за загубата от миналата година, но не го направиха. “Кралския клуб” победи с 2-5 в първата им среща и с 0-1 във втората.

Сега на четвъртфиналите заедно с "Челси", "Байерн Мюнхен", "Бенфика", "Манчестър Сити", "Интер", "Наполи" и "Милан". След като жребият се изтегли в петък ще знаем и срещу кой от тези отбори ще се изправят "Реал Мадрид" в четвъртфиналите.

Ще заложим ли на "Реал Мадрид" да спечелят лигата отново?

Към този момент, букмейкърите не мислят, че "Реал Мадрид" ще победи в Шампионската лига. Коефициентите за дългосрочния пазар са в полза на "Манчестър Сити", а след тях са "Байерн Мюнхен". "Реал Мадрид" имат същите коефициенти като "Наполи" засега, но след като излязат резултатите от жребия за четвъртфиналите ще имаме по-добра представа за това дали "Реал Мадрид" ще увеличат шансовете си за победа. Сега "Манчестър Сити", "Байерн Мюнхен" и "Наполи" изглеждат в по-добра позиция за победа, но четвъртфиналите ще се играят чак през май месец, а до тогава има доста време.

Късметът е изключително важен в тази ситуация и дали "Реал Мадрид" ще вдигнат титлата за втора поредна година зависи от това срещу кой отбор ще се паднат на четвъртфиналите. Ние бихме изчакали да видим как ще са разположени отборите в таблицата преди да залагаме на победител.