Какви са цените на козунаците и на продуктите за салати

Наближава Великден и все по-често се опитваме да направим сметка за това колко ще ни струва празничната трапеза. Едно от задължителните неща, което неизменно присъства е козунакът. Може ли той да ни излезе по-евтин?

Възможно ли е да се направи козунак с яйце от щраус

Според пекаря Георги Крумов най-ниската цена за козунак е пет лева, за обикновен, а около 6,50 за тези с пълнеж. "Използваме яйца, домашно мляко, мас. С всички разходи остава 40% брутна надценка, но имаме да плащаме и ток и заплати. Миналата година козунаците струваха 4 лева, но оттогава единствено е намаляла цената на олиото. Козунаците само с вода и брашно може да струват и около 3 лева за 500 грама. Поне с 20% отгоре ще струва козунакът, може би в София ще струват над 8 лева", обясни той.  

По-малко от три седмици преди Възкресение Христово проверяваме колко ще ни струва и великденската салата. В Монтана краставици се намират и за 2,80 лева, 4 лева е килограм домати, 1 лев е лукът, цените са спаднали драстично. Продавачка прогнозира, че би трябвало да спаднат още. И споделя, че българските продукти са на най-ниска цена. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.