Младите лица на българското кино и театър разказват за изкуството и уроците на живота

Новите лица на българското кино и театър Калоян Катинчаров, познат на зрителите на NOVA от сериалите „Много мой човек“ и „Братя“ и Даниел Върбанов, участващ в сериала „Войната на буквите“ по БНТ, са гости в студиото на „На фокус с Лора Крумова“, където споделят за театъра, като начин на живот и уроците на времето. Двамата са състуденти, близки приятели и през май завършват НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Двамата актьори разказват, че са учили в един клас в НАТФИЗ и бързо са станали близки приятели. Запознават се още на кандидатстудентските изпити и след това продължават да общуват за спорт, изкуство и всякакви теми от живота. Даниел Върбанов споделя, че късно е започнал да се занимава със спорт, една на 16 години, когато отива да учи във Великобритания. Докато при Калоян Катинчаров спортът винаги е бил част от семейната му среда. Баба му е била преподавател по физкултура, която от малък го е научила на дисциплина чрез различни спортни игри.

Ще се съберат ли Виктор и Маргарита в „Много мой човек“?

За ранната слава, която е част от живота им

„Вече започнахме да се шегуваме, че ще започнат да ни снимат докато изхвърляме боклука. Един ден някой ми изпрати съобщение за това как са ни снимали докато двамата отиваме до едно заведение за бързо хранене. Заглавието на статията е „Баян налита на мръвки“. Абсурдно заглавие, както ние си го фантазирахме“, разказва последиците от известността им  Даниел.

„Не съм забелязал промяна при мен, тъй като снимахме сериала „Братя“ преди една година и аз малко се промених като визия. Качих малко килограми. Разпознават ме със сигурност, но не са чак толкова много хора. Постоянно ми се случват смешни случки. Питат ме дали не съм един кой си и аз отговарям, че бъркат“, допълва Калоян Катинчаров.

Актьорите коментират, че осъзнават гласуваното доверие да получат сериозни роли в сериали, където играят рамо до рамо с големи актьори и го приемат като голяма отговорност. Затова желанието им е да го оправдаят и да се представят достойно в главните роли. Признават, че усещат подкрепа от по-опитните и възрастни актьори.

Каква ще е съдбата на Пепи и Майкъл в „Много мой човек“?

„В семейството ми няма артист, но майка ми от малък ме води на кино и театър. Някак си ме захранва с изкуството и културата. Баща ми, въпреки че хората го познават като бивш политик (Венцислав Върбанов) и в доста различна светлина, е много артистичен. Той е много увлекателен по начина, по който разказва, пее, свири и има усещане на разказвач“, разказва за желанието да започне да се занимава с актьорство Даниел Върбанов.

„Моите родители винаги са ме подкрепяли и идват редовно да ме гледат. Преди да завърша училище посещавах актьорска школа. Майка ми ме насочи, без да ме задължава. Трябваше да кандидатствам, а не знаех какво искам да правя. Занимавал се бях с фехтовка, волейбол, баскетбол, кикбокс и всякакви други спортове и мислех, че ще стана спортист. По инициатива на майка ми пробвах, хареса ми и за по-малко от два месеца правех само това в свободното ми време“, разкрива как се е породила любовта му към изкуството Калоян Катинчаров.

Повече за номерата и предизвикателствата, които си погаждат по време на представления, гледайте във видеото.

Не пропускайте комедийния сериал „Много мой човек“ всеки четвъртък от 20:00 ч. по NOVA!

Актуална информация за „Много мой човек“ може да откриете във Facebook страницата и Instagram профила на сериала.